15.4.2021. 16:35
Dan Armije Bosne i Hercegovine obilježen u Sapni
Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine danas je obilježen u Sapni uz nešto skromniju organizaciju prilagođenu uslovima pandemije.

Na centralnom spomen obilježju cvijeće su položili i Fatihu proučili načelnik općine Sapna Zudin Mahmutović, predsjedavajući OV Sabit Brđak, dopresjedavajući Seid Dedić i predstavnici boračkih organizacija.

"Ovaj datum jedan je od najvažnijih datuma nezavisne BiH,koju su naši heroji časno i hrabro branili, čijom se borbom ponosimo i neizmjerno smo im zahvalni, jer da nije bilo njih, danas sigurno ne bi postojala ni naša BiH. Nama mlađim generacija ostavljeno je u amanet da pričamo o hrabrosti naših boraca i suprostavljanju tada daleko nadmoćnijim neprijateljima, te da nikada ne zaboravimo žrtvu naših boraca koji su svoju krv prolili i živote dali da bi sačuvali našu domovinu," kazao je za Fenu dopresjedavajući OV Sapna Seid Dedić.

Povodom Dana ARBiH u Tuzli je također održano takmičenje u streljaštvu gdje su predstavnici boračkih organizacija iz Sapne ekipno osvojili drugo mjesto, dok je u pojedinačnoj konkurenciji najbolji bio Ismet Memić iz Sapne.

(FENA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana