17.4.2021. 21:12
"Veliki Bosanci, koji ne reagujete jer se to događa tamo u nekom RS-u, postaćete svjesni kad se jedno jutro probudite sa blokiranim računima zbog neplaćene rate Milorada Dodika"
Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a pisao je o tome kako se Vlada RS zadužuje za 700 miliona KM na Londonskoj berzi.

“Jasno je da je budžet Republike Srpske u katastrofi i da je deficit u istom u galopu, te da je vlast primorana na ovaj potez. Miloradu Dodiku je jasno da će zbog pokitičkih stavova biti vrlo upitan novi aranžman sa MMF-om i ne želi da rizikuje da ostane bez para za finansiranje svoje glasačke mašinerije, budžetakih korisnika i penzionera”, kaže Mijatović.

On dodaje  kako ova informacija nikog u Sarajevu ne zanima i da se političari ponašaju kao da se radi o zaduženju druge države.

“Međutim šta ako se desi da Republika Srpska proda ove obveznice na Londonskoj berzi i kada dođu na dospijeće ne izvrši uplatu, ko će to platiti? E pa veliki Bosanci koji ne reagujete na ovakve stvari jer se to događa tamo negdje u nekoj Republici Srpskoj, postaćete svjesni svega kad se jedno jutro probudite sa blokiranim državnim računima zbog neplaćene rate Milorada Dodika”, istakao je Mijatović te dodao:

“Možda tada shvatite da je i ovo Bosna i Hercegovina, možda vam upravo Dodik sa ostavljenim dugovima to dokaže, jer jedini pravni subjekat u međunarodnom pravnom prometu je država Bosna i Hercegovina. Imamo li mi u ovoj zemlji državno Ministarstvo finansija, Fiskalni Savet, Centralnu banku, pitam samo da znam?”

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana