6.5.2021. 13:01
Mandić pojasnio kada stupa na snagu novi policijski sat: Šta je sa zahtjevom za smjenu menadžmenta KCUS-a?
Vlada Federacije BIH, kako smo već objavili, donijela je danas odluku pomjeranju ograničenja kretanja, odnosno policijskog sata prema kojoj je kretanje je zabranjeno od 23 do 5 sati ujutro, umjesto dosadašnje zabrane od 21 do pet ujutro.

Ova odluka, kako je pojasnio Vjekoslav Mandić, federalni ministar zdravstva, na snagu stupa od večeras - ukoliko je u toku dana donesu i Kantoni.

- Mi nalažemo vladama kantona da donesu ovakvu odluku i ako budu ažurni, odluka važi od danas od 23 sata, istakao je Mandić.


On je pojasnio da je usvojen i prijedlog Kriznog štaba te da su mjere izmijenjene utoliko što je dozvoljeno da se na otvorenom nalazi do trideset osoba. Ranija mjera je bila do 20 osoba.

- Vlada je usvojila i prijedlog, odluku o usvajanju programa utroška sredstava gdje je u tekućim transferima drugim nivoima vlasti predviđeno 60 miliona za pomoć zdravstvenim ustanovama, rekao je Mandić.

Odgovarajući na pitane njovinara o zahtjevu Vlade KS za smjenu menadžmenta KCUS-a nakon posljednjih dešavanja i otkaza 13 anesteziologinja, ministar je kazao da Vlada nije imala tu tačku dnevnog reda istakavši da Kanton Sarajevo može sam odlučivati o svojim finansijskim sredstvima, prenosi oslobođenje.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana