22.6.2021. 11:58
Nakon sedam mjeseci Srebreničanin Nedžad Hasić pušten iz pritvora u Bijeljini
Srebreničanin Nedžad Hasić pušten je iz pritvora Okružnog suda u Bijeljini, i nakon sedam mjeseci zaputio se prema kući u pratnji porodice. To je za "Avaz" potvrdila Hasićeva advokatica Mirna Avdibegović.

Njemu su izrečene mjere zabrane.

Nedžad Hasić je preživio srebrenički genocid, a uhapšen je 1996. godine u okolini Zvornika, poslije gotovo jednogodišnjeg lutanja po podrinjskim šumama i skrivanja od Mladićevih i Karadžićevih zlotvora. Uhapšen je na osnovu lažnih optužbi da je učestvovao u ubistvu četvorice drvosječa srpske nacionalnosti, prenosi avaz.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana