22.6.2021. 12:19
Gradonačelnica Karić o susretu s Draškom Stanivukovićem: Učinio je da se osjećamo kao u svojoj kući
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić stigla je u zvaničnu posjetu Banjaluci gdje je dočekao gradonačelnik Draško Stanivuković. Na početku susreta Stanivuković je poželio dobrodošlicu Karić, nakon čega su razmijenili poklone i fotografisali se.

“Učinio je da se osjećamo danas kao u svojoj kući. Predugo je prošlo bez zvaničnog susreta dva grada; Sarajeva i Banjaluke. Mi danas ispisujemo stranice historije, ali prije bih rekla da ispisujemo stranice budućnosti. Bez obzira što smo svjesni različitosti, tražit ćemo ono što nas spaja, ono što će nas predstavljati u budućnosti i slati sliku građana BiH kao dijela Evrope“, kazala je gradonačelnica Karić.

“Kada govorimo o Sarajevu, kažemo da je Sarajevo grad sporta, kulture, a sve to isto kažemo za Banjaluku. Pored svih sličnosti koje nas spajaju, zašto tražimo različitosti. Mi smo predstavnici mlade generacije političara, mi želimo gledati naprijed i dati građanima ono najljepše”.

Kako je poručila, sastanci ovog tipa trebaju postati praksa, čak i mjesečna.

“Naš sastanak koji je privukao veliku pažnju medija treba da postane jedna praksa, jednom mjesečno da se sastajemo i razmjenjujemo aktivnosti. Mi želimo razvijati i buditi pozitivne emocije i ono najbolje u nama. Želimo pokazati sve što nas spaja“.

“Sarajevo je grad 1.000 mostova, ne mislim samo na građevine nego na pružene ruke. Očekujemo vrlo brzo uzvratnu posjetu. Pozivamo sve građane Banjaluke da dođu u Sarajevo, a Banjalučane da dođu u Sarajevo. Mogu reći da ću zaista uraditi sve što je u mojoj moći da ti mostovi budu usmjereni samo na najpozitivnije. Naša ruka će biti pružena prema Banjaluci, Tuzli, Bihaću i svim prekrasnim gradovima. Na taj način mi podržavamo mladost i stavljamo iza sebe sve što su različitosti i što bi mogao biti kamen spoticanja“, istakla je Karić u obraćanju medijima.

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana