18.9.2021. 17:02
U ekološkoj akciji čišćenja odmarališta Vidikovac prikupljeno više vreća otpada
U sklopu Svjetskog dana čišćenja i jubilarne 10. akcije "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan", skupina aktivista iz Tomislavgrada okupljena u facebook grupu "tomislavgrad.public" a čiji je cilj jačanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša, pokrenula je u subotu veliku ekološku akciju čišćenja raznog otpada na odmaralištu Vidikovac.

- Odmaralište Vidikovac koje se nalazi u neposrednoj blizini magistralne prometnice koja povezuje Tomislavgrad i Livno, a s kojeg dopire pogled na Buško jezero i okolicu, u izuzetno je lošem stanju - kazali su Feni aktivisti iz spomenute grupe.

Ističu kako su ogroman problem tone i tone smeća koje se nalaze uz prometnice, šume i na drugim lokacijama u tomislavgradskoj općini.

- Problem je prisutan, a ljudi pred njim zatvaraju oči, posebice nadležne službe. Našim akcijama planiramo probuditi uspavane ljude i potaknuti ih da učine nešto korisno za svoj okoliš - poručili su iz grupe.

Osim prirodoljubaca i svih ljubitelja čistog okoliša, u čišćenju odmarališta i okolice sudjelovali su i tomislavgradski vatrogasci sa svojim cisternama koji su na koncu oprali cijelo odmaralište.

Većinu otpada na Vidikovcu ostavljaju posjetitelji oko samog odmarališta koje je nedavno uređeno s postavljenim klupama i stolovima, a prikupljeno je na desetine velikih vreća otpada te pokošeno trava i nisko raslinje.

Aktivisti iz grupe "tomislavgrad.public" organizirali su prošle godine akciju čišćenja i prikupljanja otpada u svih 59 tomislavgradskih naseljenih mjesta.  

(FENA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana