18.9.2021. 19:39
"Nastup Željke Cvijanović je bio kočijaški, neprikladan čak i za kafanske rasprave"
Potpedsjednik PDP-a Igor Crnadak komentarisao je način na koji je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, na stranačkom skupu SNSD-a u Česmi, govorila o gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću kazavši da je on bio "ispod elementarnog dostojanstva, nekulturan i uvredljiv za svakog čovjeka u Banjaluci i Republici Srpskoj, bez obzira na političko opredjeljenje".

Crnadak kaže da je neosporno da gospođa Cvijanović ima pravo na politički stav, ali nikada ne smije zaboraviti da treba da bude predsjednik svih građana i ne smije sebi dozvoliti da ponižava funkciju koju obavlja, da govori u afektu i nekontrolisano vrijeđa političke protivnike.

- Nastup Željke Cvijanović je bio kočijaški, neprikladan čak i za kafanske rasprave i predstavlja omalovažavanje predsjednika Republike Srpske, kao jedne od naših najvažnijih institucija. Nije normalno da predsjednik Republike tračari, prepričava događaje iz crkve i sa raznih okupljanja, te da u javnom prostoru nastupa sa toliko mržnje i bijesa - kaže Crnadak. 

On ističe da postoji mnogo tema o kojima narod Republike Srpske očekuje da čuje stav predsjednika, umjesto nepristojnih i provincijalnih naklapanja kakve smo slušali u Česmi. 

- Кao prvo, gospođa Cvijanović je lično obećala da će biti objavljen spisak svih javnih nabavki za vrijeme pandemije virusa korona, sa preciznim podacima o tome koje su firme dobile poslove, šta su bili predmeti nabavki i koji iznosi su isplaćeni. Zašto javnost o ovome još uvijek nema informacije i zašto gospođa Cvijanović nije ispunila obećanje? Šta se krije od javnosti? Кo se želi zaštititi i ko je najviše profitirao? - pita Crnadak. 

Crnadak pita i ko je zaradio milione dok su građani bili zaključani u kućama, a kompletna  privreda bila ugašena?

- Da li je normalno da porodica savjetnika u Dodikovom kabinetu  profitira milione maraka na nabavci medicinske opreme dok traje vanredno stanje? Požurite predsjednice, dajte narodu odgovore na ova pitanja, predugo čekamo - kazao je Crnadak, prenosi BN. 

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana