24.1.2022. 12:04
Schmidtova nova poruka: Država se ne smije dijeliti, lične sankcije jedna opcija
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt izjavio je za njemačke medije da smatra da je moguće postići jednoglasnost u Evropskoj uniji za uvođenje sankcija protiv pojedinaca u Bosni i Hercegovini kako bi se spriječio “vrući sukob”.

Schmidt je u intervjuu za “The Pioneer” koji upozorio je na raskol u zemlji i zatražio pomoć od Evropske unije.

“Kako bismo spriječili da se trenutni sukob pretvori u vrući sukob u kojem ljudi pucaju jedni na druge, moramo jasno staviti do znanja: država se ne smije dijeliti i ona mora funkcionirati,” izjavio je on, kako prenosi RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

“Lične sankcije bi bile jedna opcija”, predložio je Schmidt, te dodao da smatra da je moguće da EU bude jednoglasna po ovom pitanju.


Također je izjavio da smatra da treba usloviti finansijsku pomoć u BiH.

“Preporučujem svim međunarodnim donatorima da to učine, a ne samo EU,”
rekao je on.


(Patria/  Amer M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana