29.3.2024. 15:39
Milenko Tomić pobjegao iz kućnog pritvora dva dana prije presude
Okružni sud u Bijeljini danas je nepravosnažno osudio Milenka Tomića na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina zbog krivičnog djela obljuba djeteta mlađeg od 15 godina.

Kako stoji u saopštenju suda, izricanju presude nije prisustvovao optuženi Tomić koji je, kako se navodi, prekršio mjere zabrane napuštanja boravišta na označenoj adresi.

U tužilaštvu u Bijeljini nisu željeli da komentarišu to što se Tomić, kako mediji navode, nije pojavio na suđenju.

Iz Policijske uprave Bijeljina dobili smo informaciju da je ovo lice bilo u kućnom protvoru i da su dva puta dnevno provjeravali da li je ono na navedenoj adresi.

“Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina su prema Rješenju Okružnog suda u Bijeljini dva puta dnevno provjeravali prisustvo na kućnoj adresi M.T. iz Bijeljine. Dana 27. marta 2024. godine u večernjim časovima utvrđeno je da on nije na kućnoj adresi”, rečeno je za za RTRS u PU Bijeljina.

Kako su naveli, o tome je obaviješten Okružni sud u Bijeljini, a policijski službenici intenzivno tragaju za Tomićem.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana