22.4.2024. 19:26
Općina Stari Grad počela vraćati parkinge u svoju nadležnost
Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad okončala je inspekcijski postupak za vraćanje parkinga korisnika “Šemrani d.o.o.” u ulici Telali br. 1 na upravljanje Općini Stari Grad Sarajevo, navedeno je na zvaničnim stranicama ove općine.

Kako se navodi, time je započeo proces vraćanja svih parkirališta u nadležnosti Općine Stari Grad, kojim se do sada raspolagalo na štetu ovog organa, suprotno relevantnim propisima.

Danas su uklonjena motorna vozila i druge stvari odložene na predmetnom lokalitetu, koji je po nalogu Službe za inspekcijske poslove vraćen u prvobitno stanje, te je propisno ograničen pristup.

Posebnim setom odluka, uređena je oblast javnih površina na području Općine Stari Grad, a u narednom periodu bit će uređena i oblast parkirališta, a sve u vezi s osnovanim Javnim komunalnim preduzećem Općine Stari Grad.

Na više od stotinu pojedinačnih parking mjesta, Općina je na godišnjem nivou gubila stotine hiljada KM. Rezervisana pojedinačna parking mjesta su iznosila 1-2 KM dnevno odnosno 30 KM, 40 KM, 50 KM mjesečno, u zavisnosti od zone.

Na ovaj način, budžet Općine je oštećen za milionski iznos u proteklih nekoliko godina, navodi se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana