22.4.2024. 21:06
Ministar Isak u Zastupničkom domu FBiH: "Ako gledamo situaciju na terenu vidimo da stanje nije dobro"
Informacija o stanju sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine danas je na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine pala u u sjenu današnje akcije "Black Tie 2"

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak rekao je da "ako gledamo situaciju na terenu vidimo da stanje nije dobro".

- Vas zanimaju današnja dešavanja i da ja iznesem šta je po srijedi i čime raspolažemo. Tačno je da je jutros SIPA pa naredbi državnog Tužilaštva BiH izvršila pretrese, u tom momentu su lica zadržana kao svjedoci, nakon toga je policija krenula uzimati izjave. Nakon uzimanja izjava državni tužioc će dati nalog šta dalje - rekao je, između stalog, Isak.

Isak je rekao da je i on postavio određena pitanja i da je dobio informaciju da se predmet vodi 3-4 godine, ako ne i više, a vezan je za nabavku uniformi koje su dobijene putem donacije.

- U nevinost onih koji su predmet davanja izjava vjerujem dok se ne utvrdi drugačije. Najbitnija stavka je FUP nastavlja funkcionirati i da neće biti ugrožena sigurnost stanovnika i da će FUP odgovoriti svim zadacima. Direktor FUP-a je bio u svojsvu svjedoka, to je informacija koju sam imao prije sat vremena. Šta će dalje biti odlučit će Tužilaštvo. Dobio sam informaciju da ćemo putem depeše dobiti informaciju šta se dešava - rekao je Isak.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana