23.4.2024. 8:00
Panika u Srbiji zbog rezolucije o Srebrenici: Šalju Vulina u Rusiju da ispriča "pravu istinu" o genocidu pred svjetskim zvaničnicima
Bivši šef srbijanske BIA-e Aleksandar Vulin kojeg je Dodik proglasio za Senatora RS najavio je da će učešće na bezbjednosnoj konferenciji u Sankt Peterburgu iskoristiti da lidere i zvaničnike više od 120 zemalja upozna o "istini" o rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da se nađe pred Generalnom skupštinom UN.

Vulin će na 12. Međunarodnom sastanku visokih zvaničnika odgovornih za bezbjednosna pitanja prisustvovati na lični poziv sekretara Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaja Patruševa, saopšteno je iz Pokreta socijalista, čiji je Vulin osnivač.

Međunarodna bezbjednosna konferencija u Rusiji tradicionalno je usmjerena na traženje načina za riješavanje aktuelnih zadataka u sferi globalne bezbjednosti, a visoki zvaničnici raspravljaće i o temama koje se odnose na osiguranje nacionalne i regionalne bezbjednosti.

Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u četvrtak, 18. aprila sramni izvještaj tzv. Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine u kojem piše "da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte".

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana