25.4.2024. 9:51
Ramo Isak svečano dočekao pripadnike FUP-a nakon puštanja na slobodu: "Šta ćete sad da nam pakujete, kolege?"
Nakon što je na jučerašnjem ročištu Sud Bosne i Hercegovine odlučio da ne postoji osnovana sumnja Tužilaštva BiH da su prvi čovjek FUP-a Vahidin Munjić i šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović počinili krivična djela za koja su uhapšeni u akciji "Black tie 2", na radnom mjestu danas je upriličen svečani doček za njih dvojicu.

Prilikom dolaska u službene prostorije FUP-a Munjića i Selmanovića dočekao je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

U njihovu čast su postrojeni vodovi specijalne policijske jedinice i jedinice za podršku, te su ih dočekali i načelnici odjeljenja, a službenici i namještenici su im aplaudirali na hodnicima prilikom ulaska u zgradu.

Ministar Isak podijelio je na društvenim mrežama fotografije sa dočeka uz stari hit hrvatske grupe Colonia "Svijet voli pobjednike" i komentar jedne od uposlenica FUP-a: "Šta sada 'drage' kolege i kolegice, šta ćete sada da nam pakujete? Pravde ima, zamislite se malo..."

Nakon ovog storyja, Isak je podijelio i fotografiju iz automobila u kojem se na nepoznatu lokaciju vozi sa Aljošom Čamparom, ali i savjetnicom za medije iz kabineta ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića - Mirelom Bubalo.

alt
Screenshot/Instagram

Podsjećamo, Sud je utvrdio da ne postoji dovoljan stepen osnovane sumnje da je osam osoba od uhapšene 23 počinilo krivično djelo da bi im se izrekla mjera pritvora ili mjere zabrane, a među njima su Selmanović i Munjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana