25.4.2024. 19:51
Glasanje o rezoluciji o Srebrenici između 7. i 12. maja
Generalna skupština UN-a je 2. maja trebalo da se izjasni o rezoluciji, ali je glasanje odgođeno.

Objavila je ovo danas Aljazeera, a njen dopisnik je izvijestio da se još uvijek radi na usuglašavanju teksta između zemalja sponzora i kosponzora razolucije, ali i da Misije zemalja moraju čekati različite procedure u UN-u.

Kako je za Vijesti.ba nezvanično rečeno, rezolucija bi se pred Generalnom skupštinom UN-a trebala naći između 7. i 12 maja. Jedan od razloga je navodno i taj što svi sponzori rezolucije žele biti prisutni u sali i na sjednici na dan donošenja rezolucije.

- Time se želi poslati poruka jedinstvenog stava svih zemalja sponzora rezolucije o genocidu u Srebrenici. 

Ovo je drugi put da se glasanje o rezoluciji pomjera – prvi put je glasanje trebalo biti 27. aprila, pa 2. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana