2.5.2024. 10:39
Udruženja žrtava osudila obraćanje Željke Cvijanović u UN: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi
Pet udruženja iz Bosne i Hercegovine zajedničkim saopćenjem osudili su obraćanje članice Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN), nazvavši ga "sramnim".

"Umjesto podrške majkama Srebrenice, Željka Cvijanović pred Vijećem sigurnosti UN-a bavi se procedurama, kritikama i drugim apsurdnostima.

Kako jedna majka može na tako mizeran način govoriti o procedurama bez imalo osjećaja prema žrtvama?", navodi se u zajedničkom saopštenju Udruženja žrtava i svjedoka genocida, Pokreta “Majke enklave Srebrenica i Žepa, Udruženja “Žena Podrinja”, Udruženja Majke Srebrenice i Udruženja Žene Srebrenice.

Navodi se da je takvo izlaganje "sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi."

"Rezolucija o genocidu u Srebrenici je civilizacijski čin, dok se protivljenje rezoluciji smatra nemoralnim i anticivilizacijskim", navodi se u saopćenju Udruženja.

Rezolucija će biti usvojena, a na tridesetu godišnjicu genocida, u Potočarima bit će podignuta dva stuba.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana