6.5.2024. 10:44
Obavljen uviđaj na Stadionu Rođeni
Uzavrele su strasti u Mostaru, a sinoć je kiselinom uništen i dio terena stadiona Rođeni, dom FK Velež.

Naime, nepoznate osobe su koristile dron i tako nanijele štetu na stadionu, te uništili travnjak, a kolika je zapravo šteta, biće poznato već danas.

Na licu mjesta su bili inspektori te ostali odgovorni iz MUP-a HNK.

Na teren nije moguće direktno ući, uviđaj je u toku i danas se očekuje više informacija.

Zaposleni na stadionu FK Velež, te dječaci koji žive na stadionu, a članovi su kluba, jučer su snimili dron koji je kružio iznad stadiona.

Vrijeme je da reaguju nadležne institucije, a klubovima trebaju biti nametnuta oštrija pravila vezana za suzbijanje huliganizma jer očito je da novčane kazne i nezainteresiranost klubova daju vjetar u leđa huliganima. 

Kako saznaje portal Sportsport.ba, iz FK Velež su stupili u u kontakt sa Savezom kako bi se obavila analiza hibrida i razmjenili savjeti kako sanirati štetu. Sada se oglasio i MUP HNK, ali veoma šturo.

"5.5.2024. godine, u 22,00 sati, u PS Mostar Sjever prijavio je radnik na održavanju stadiona „Rođeni“ u Vrapčićima da je došlo do oštećenja travnjaka na navedenom stadionu u dužini od oko 15 metara, na nepoznat način. Lice mjesta osigurano do vršenja uviđaja". 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana