6.5.2024. 11:03
Turčin "pao" na aerodromu u Sarajevu: Pokušao ilegalno unijeti preko 100.000 KM i prevariti carinike
Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo ovlašteni službenici UIO u saradnji sa službenicima Granične policije BiH uspješno su spriječili pokušaj nelegalnog unosa veće količine novca.

Tokom redovne provjere putnika i putničkog prtljaga koji su sletjeli avionskom linijom Istanbul-Sarajevo, izvršili su pregled turskog državljanina A.H. koji je pored ličnog prtljaga imao sakriven novac različitih valuta i to u iznosu od 50.970 eura i 5.000 USD.

Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje i da nema ništa osim ličnog prtljaga. Protiv počinioca opisanih nezakonitosti biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom. 

Iz UIO napominju da svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura dužni su da to prijave carinskim službenicima na međunarodnim graničnim prelazima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana