6.5.2024. 20:20
Arapski investitori osvajaju još jedan dio Sarajeva: Kreće gradnja novog objekta
U Sarajevu počinje gradnja još jedne zgrade. Riječ je o objektu koji će niknuti u Ulici Safeta Hadžića, između Otoke i Švrakinog Sela na prostoru općine Novi Grad Sarajevo.

Parcela se nalazi odmah ispod trolejbuske stanice. Trenutno je u toku uređenje građevinske parcele, no prema svemu sudeći investitor ima namjeru graditi stambenu zgradu.

Inače, investitori su kompanije Riverland d.o.o. i Serb d.o.o Sarajevo. Kako saznaje BiznisInfo.ba, vlasnici Riverlanda su Qais Aman i Khassan Alravashdekh iz Kuvajta.

Vlasnička struktura firme Serb je dosta razuđena, ali u suštini vlasnici su sam Riverland kao i jedan broj drugih firmi i pojedinaca, također iz arapskog svijeta.

Inače, u ovoj ulici gradit će se nekoliko objekata.

U istoj ulici nešto niže gradit će se objekat Novo Mojmilo iza kojeg stoji investitor MFC d.o.o. (Moussa Fattah Company d.o.o.), čiji je vlasnik Moussa Fattah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana