7.5.2024. 13:04
Sutkinja u procesu protiv Dodika, Sena Uzunović dobila policijsku zaštitu: Evo i zbog čega
Sutkinja Suda BiH Sena Uzunović, koja je sutkinja u procesu protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika, dobila je policijsku zaštitu. Ovu vijest potvrdio je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Enes Karić.

- Tačno je da je sutkinji Uzunović određena policijska pratnja. Takvu odluku sam donio na osnovu određenih saznanja koja su ukazivala na to da je sutkinji Uzunović potrebno odrediti policijsku zaštitu. Zahtjev da dodjelu ove zaštite direkciji je podnijela predsjednica Suda BiH Minka Kreho, kao je to i predviđeno važećim zakonima, izjavio je Karić za Oslobođenje.

Podsjećamo, Uzunović je i do sada bila česta meta kritika članova i pristalica SNSD-a zato što vodi sudski postupak protiv najdražeg im šefa mIlorada Dodika. Najglasnija u kritikama bila je državna zastupnica Sanja Vulić, koja je iznosila neistine, uvrede, pa čak i prijetnje na račun sutkinje.

- Ona priča o ljudskim pravima, a krši Deklaraciju o ljudskim pravima. J..o je Murphy, da je j..o, samo je jedan od brojnih vulgarnih i neprimjerenih komentara koje je do sada Vulić imala na račun sutkinje Uzunović.

Osim toga, Uzunović je prilikom jednog od ročišta naredila udaljavanje najbučnijih Dodikovih pristalica u tom trenutku, a među njima su bili Željka Cvijanović i Radovan Višković.

Vrijedi napomenuti i da je Dodikova odbrana zatražila izuzeće Uzunović, ali je Sud BiH odbio taj zahtjev.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana