7.5.2024. 13:48
Ministar Helez sa vojnim atašeom SAD-a u BiH: Aktuelna situacija u državi stabilna i mirna, te nema prijetnji miru i sigurnosti građana
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez primio je danas u posjetu brigadira Erica R. Adamsa vojnog atašea SAD-a u BiH s kojim je razgovarao o aktualnoj političkoj situaciji, planiranim aktivnostima u narednom periodu u Ministarstvu odbrane BiH i Oružanih snaga BiH, te o nastavku bilateralne saradnje dviju zemalja.

Tokom razgovora zaključeno je da je trenutna situacija u našoj zemlji stabilna i mirna, te da nema prijetnji za mir i sigurnost građana.

Vojni ataše SAD u našoj zemlji još jednom je potvrdio podršku Bosni i Hercegovini, njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu.

Sastanci i razgovori sa brigadirom Adamsom postali su redovni i kontinuirani, a ministar Helez naglasio je da su SAD iskren prijatelj i strateški saveznik Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana