8.5.2024. 9:49
Federalna TV: Za gašenje našeg programa BHRT uživa i nesebičnu podršku pojedinaca iz aktuelne vladajuće strukture
Gledaoci Federalne televizije umjesto redovnog jutarnjeg programa danas su naišli na testnu sliku.

Naime, rukovodstvo BHRT-a je ispunilo svoje prijetnje najavljujući prekid produkcije i emitiranja programa RTV Federacije BiH. 

Iz Federalne televizije kazali su da ono što nije uspjelo ni najvećem zlu institucionalnom ili pojedinačnom od devedesetih godina pa do danas, uspjelo je Upravi BHRT-a.

- Nakon svih ucjena, prijetnji, uvjetovanja, kojima je naša TV-kuća odolijevala, Upravni odbor BHRT-a odlučio se na sumanuti postupak.

Gašenje produkcije i realizacije našeg programa. Emisija "Dobro jutro, Bosno i Hecegovino" jutros, iako je ekipa jutarnjeg programa bila spremna, i gosti došli u zgradu, nije realizirana. Gašenje programa naše kuće, samo je dokaz brutalnosti Uprave BHRT-a, koja, sigurni smo, za ovakav postupak uživa i nesebičnu podršku i pojedinaca iz aktuelne vladajuće strukture - kazali su iz FTV-a.



(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana