8.5.2024. 11:26
Nikšić najavio pomoć porodici stradalog rudara: Ovo je veliki gubitak
Nakon nesreće u rudnika Mramor, gdje je stradao rudara Asim Šehanović, oglasio se premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i najavio pomoć njegovoj porodici.

- Kada se desi tragedija poput ove u jami rudnika Mramor čovjek zanijemi i sve riječi zapnu u grlu. Da ironija bude veća, kako kažu, prema rudarskim standardima ova jama je važila za jednu od sigurnijih, napisao je premijer FBiH.

Nikšić je naglasio kako se uvijek divio ljudima "koji svaki dan odlazeći na posao, spuštajući se u jamu, rizikuju svoje živote potpuno svjesni rizika i mogućnosti tragedije poput ove posljednje".

- Neće oni to priznati, naprotiv za njih je to svakodnevnica na koju su navikli i nevjerovatna je ljubav koju iskazuju prema svom zanimanju. Asim Šehanović bio je najbolji primjer toga. Iz ranga najboljeg pitomca, skinuo je časnu oficirsku uniformu i zamijenio je za najčasniju uniformu komorata. I, kako kažu, bio primjer svojim kolegama u svemu. Nažalost, uvjerili smo se kako život nije pravedan i kako najčešće stradaju najbolji među nama. Iskreno sam se do zadnjeg trenutka nadao da će spasilačke ekipe koje su ulagale nadljudske napore javiti drugačiju vijest od one s kojom smo se suočili, poručio je on.

Dodao je gubitak s kojim se suočava porodica nemoguće nadomjestiti.

- Uopšte ne sumnjam da će im njegove radne kolege pružiti podršku, naravno da će se Elektroprivreda i Vlada maksimalno uključiti, ali ne postoji ništa što će im zamijeniti oca i supruga. Njegovoj porodici, prijateljima i radnim kolegama upućujem izraze saučešća zbog gubitka brižnog supruga i oca, dobrog prijatelja, vrijednog rudara, prvog kopača, istaknuo je Nikšić, te dodao:

"Ovo je veliki gubitak za sve njih i ono što im u ovako teškim trenucima možemo ponuditi je naše duboko suosjećanje i pomoć. Asimu Šehanoviću neka je vječni rahmet i lahka bosanska zemlja."



(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana