8.5.2024. 12:57
Dok radnici FTV-a čekaju rješenje, Forto se provozao novim tramvajem Sarajevom
Od jutros na televizijskom kanalu Federalne televizije stoji samo testna slika. BHRT tako je odlučio kazniti FTV za neizmirena dugovanja, što je izazvalo burne reakcije u javnosti s obzirom na to da je ova televizija i tokom rata emitirala svoj program. Javni RTV servisi u direktnoj su nadležnosti Ministarstva prometa i komunikacija BiH na čijem je čelu Edin Forto.

Dok bh. javnost danas priča o gašenju signala ove medijske kuće, Forto se Sarajevom vozi novim tramvajem.

"Jutros sam sa premijerom Nihadom Ukom, ministrom Adnanom Štetom, Vlada Kantona Sarajevo, premijerom Nerminom Nikšićem i načelnicima Srđanom Mandićem, Nerminom Muzurom, Irfanom Čengićem i Hasanom Tanovićem napravio krug novim tramvajem.

Mijenjamo lice grada, ulažemo u mobilnost naših građana, ostavljamo bolji grad nego što smo ga zatekli. Nećemo stati", napisao je Forto na Facebooku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana