9.5.2024. 19:09
Sutra Dan žalosti u Srebreniku zbog stradalog rudara Asima Šehanovića
Gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić proglasio je petak 10. maj Danom žalosti na području Srebrenika, a povodom dana ukopa-dženaze tragično nastradalog srebreničkog rudara Asima Šehanovića iz Rapatnice.

Dan žalosti se obilježava spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Grada Srebrenik, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima na području Grada Srebrenik.

Elektronski i drugi mediji s područja Grada Srebrenik dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

Podsjećamo, tijelo rudara Asima Šehanovića, koji je 2. maja zatrpan u jami 170 metara ispod zemlje, pronađeno je iz rudnika Mramor 7. maja oko 16 sati, a akcija pronalaska njegovog tijela trajala je pet dana i nažalost, završena je tragično.

Prostorija u kojoj se desila rudarska nesreća nalazi se na oko 170 metara dubine, a sam prostor je skučen i nepristupačan za rad.

Iza Asima Šehanovića ostali su supruga i dijete.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana