10.5.2024. 15:25
Dodik: Podrška rezoluciji o Srebrenici je sraman čin Crne Gore. Srpski narod tamo je potlačen sa stanovišta politike Mila Đukanovića
Podrška rezoluciji o Srebrenici je sraman čin Crne Gore, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, te naglasio da ?asenovac i Srebrenica nisu uporedivi.

"I to ne smijemo zaboraviti - izjavio je Dodik u izjavi za novinare na obilježavanju 32. godine Vojske entiteta Republike Srpske.

Istakao je da nije očekivao da će Crna Gora nastaviti tako brutalnu politiku prema Srbima.

"Prije su priznali Kosovo, imaju neki odnos prema BiH, ne računajući da tu ima i Republika Srpska - naveo je Dodik.

Naglasio je da RS podržava srpski narod u Crnoj Gori.

"On je tamo potlačen sa stanovišta politike Mila Đukanovića, ali vidimo da i sada nisu poboljšane okolnost i slobode za naš narod u Crnoj Gori - rekao je Dodik.

(Ajdin B.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana