16.7.2019. 16:12
Mama Marije Ćurčić: Gledam vaše fotke sa žurki i matinea, aftera i aftera aftera, i sve je to super, ali...
Dragi klaberi, ljetnja sezona je u punom jeku, Instagram i FB puni su vaših fotografija sa party-ja, matinea, aftera i after aftera. I sve je to zaista super, iskreno to mislim.

No, posmatrajući sve te fotke na kojima prepoznajem i neke koji su činili dio Choccomuffinove “ekipe”, kako ih je zvala, imam potrebu da vam prije svega kažem da je život dragocjen. Vodite brigu o sebi! Živite punim plućima poštujući i vrednujući sebe, ne pristajte na diktate polusvijeta, ma kako skockani i napucani bili.

Gradite iskrena prijateljstva - dragocjena su jer ih zapravo nema puno, ali traju za cejeli život, i u dobru i u zlu. Pravite razliku između poznanika (makar bili i dio “ekipe”) i onih kojima je zaista stalo do vas i koji će vam baš zbog toga bez ikakve zadrške reći ono što misle pa i po cijenu da se naljutite (duboko u sebi, znaćete da vas vole, baš kao i vi njih). Jer, oni su ti kojima ćete moći da se povjerite kad vam je teško. Oni su ti koji će vas uputiti, dati snagu da potražite pomoć strucnjaka, ako vam je potrebna.

Jer, #VAZNOJE da imate svijest o tome da nema tabua kada je mentalno zdravlje u pitanju, to nije nešto apstraktno, što nema dodira sa nama. Depresija, anksioznost nisu nešto što samo od sebe odlazi.
Poštovani vlasnici klubova, promovišite važnost brige o mentalnom zdravlju - predivna je ova mladost, sačuvajmo je! 

*Anne Marie Alves-Ćurčić je novinarka i mama tragično preminule Marije Ćurčić, poznate klabing promoterke i modela, koja je izvršila samoubistvo u novembru 2018. Anne se od tada posvetila borbi za podizanje svijesti o mentalnom zdravlju kako bi pomogla makar jednoj osobi koja prolazi kroz istu borbu koju je vodila i, nažalost, izgubila, njena kćerka, piše Noizz.rs

(Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana