8.10.2019. 14:11
Uhapšena Iranka koja se izobličila želeći biti kao Angelina Jolie
Iranska policija uhapsila je zvijezdu društvenih mreža jer je drastično promijenila vlastiti izgled usljed estetskih operacija, objavila je poluslužbena novinska agencija Tasnim. Riječ je o Sahar Tabar (21) koja je privedena na temelju naloga teheranskog suda, koji se bavi "kulturalnim zločinima" te društvenom i moralnom korupcijom, izvijestio je Tasnim.
Terete je za bogohuljenje, poticanje na nasilje, nezakonito stjecanje imovine, poticanje mladih na korupciju i nepoštivanje pravila o odijevanju.

Sahar Tabar stekla je popularnost na Instagramu te više od 26.000 pratitelja nakon što je prošle godine objavila niz fotografija lica izobličenog nakon plastične operacije. Većina njezinih fotografija i videosnimki koje je podijelila na Instagramu su uveliko obrađene u fotošopu kako bi bila što više nalik velikoj holivudskoj zvijezdi Angelini Jolie. Njezin profil vrvi pomalo jezivim fotografijama njezinog ispijenog lica, napumpanih usana i zašiljenog nosa.

Na nekim fotografijama Sahar Tabar ima bijeli flaster na nosu, uobičajen nakon plastične operacije. Takvi flasteri mogu se vidjeti na licima mnogih Iranaca na ulicama Teherana.

Estetske operacije veoma su popularne u Islamskoj Republici, a godišnje se obavi na desetine hiljada takvih operacija.

Njen profil u međuvremenu je izbrisan, a Instagram je jedina društvena mreža koja je u Iranu dopuštena.

(Alen Avdić)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana