7.4.2020. 18:47
Virusom zaražena i influencerica Tatjana Ćatić poslala apel javnosti
Tatjana Čatić, austrijska blogerica i manekenka porijeklom iz Srbije, na svom je profilu na Instagramu objavila da je pozitivna na koronavirus. U petominutnoj snimci objasnila je kako je sve počelo i koje je simptome osjećala. Kako kaže, želja joj je potaknuti ljude da nastave paziti na održavanje socijalne distance.

“Prije tri sedmice probudila sam se s temperaturom, groznicom, s natečenim očima, jakom glavoboljom i bolovima po tijelu. Tokom večeri i noći pojavio se suhi kašalj. Nakon četiri dana temperatura i groznica su nestale, kao i ostali simptomi, osim suhog kašlja. Počela sam osjećati da mi nedostaje zraka”, opisala je.

Isprva nije bila sigurna da joj nedostaje daha, no čim bi se morala malo više kretati ili bi razgovarala s nekim na telefon, osjećala bi vrtoglavicu i morala bi leći.

“Petog dana se pojavio novi simptom, bilo je jako iritantno. Nos mi nije bio začepljen niti je curio, no izgubila sam osjet njuha i okusa na sljedećih deset dana. Dotad sam već čekala rezultate prvog testa, koji su bili neodređeni. Dva dana kasnije došao je novi liječnik koji me testirao, tad sam bila pozitivna”, opisala je.

Nakon prvog testa rekli su joj da ne smije izlaziti iz kuće: “Tokom tih dana u izolaciji osjećala sam se dobro, najgora su bila prva tri dana. Nakon toga opet sam se osjećala dobro, jedini simptom koji sam osjećala bio je nedostatak okusa i mirisa.”

Kako kaže, teško joj je zamisliti kako je onima koje je bolest snažnije pogodila ili kojima je član porodice u bolnici, ali joj je jako žao svih koji nisu imali sreće poput nje.

“Zaista vas želim potaknuti da prakticirate socijalnu distancu. Toliko ljudi ne zna da su zaraženi, nemaju simptome i idu u dućane ili u park, druže se s prijateljima u parku. Tako šire virus na nekog drugog, ko ode kući svojoj obitelji. Molim vas, ne dovodimo u opasnost druge ljude. Ostanite kod kuće, družite se s ljudima iz svog kućanstva, nemojte se nalaziti s drugima”, poručila je.

Da se zaista osjećala dobro iako je pozitivna na koronavirus, dokazuje činjenica da je Tatjana cijelo vrijeme bila aktivna na Instagramu, na kojem je prati nešto manje od milion ljudi, prenosi “Index“.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana