6.8.2020. 15:45
Cameron Diaz otkrila kako se osjeća otkako je u glumačkoj "penziji":'Konačno sam se pobrinula za sebe
Glumica Cameron Diaz je nakon više desetljeća uspješne karijere u Hollywoodu, odlučila zauvijek odustati od glume, kako bi se posvetila porodici i ostvarila želju da postane majka, sada je otkrila je li joj žao i kako se osjeća nakon što je napustila sve za što je teško radila godinama.

Nakon što je napravila veliki zaokret u životu i odustala od uspješne filmske karijere glumica Cameron Diaz (47) jednostavno blista u majčinskoj ulozi te uživa u vremenu kojim raspolaže, piše Gloria.

O velikoj promjeni razgovarala se s dobrom prijateljicom i kolegicom Gwyneth Paltrow (47), u novoj epizodi Paltrowina podcasta "In Goop Health: The Sessions". U kojem su dvije zvijezde uveliko razgovarale o tome kako su živote odmaknule od sjaja Hollywooda.

"Kakav ti je osjećaj bio napustiti filmsku karijeru takve veličine?", pitala je Paltrow svoju prijateljicu. Cameron se prvo nasmijala a zatim rekla: "Kao mir. Mir u mojoj duši jer sam se konačno pobrinula za sebe".

 
Zvijezda megahitova poput "Svi su ludi za Mary", "Charliejevi anđeli" ili crtića "Shrek", svjesna je da mnogim ljudima neće biti jasno što u takvom poslu sprječava čovjeka da se brine za sebe.

"Neobično je to za reći, znam da mnogi to neće razumjeti, znam da ti hoćeš. Ali rad na toj razini iznimno je intenzivan, kao i tolika količina publicitete i izlaganje javnosti. Mnogo energije ti dolazi cijelo vrijeme, kad si tako javna osoba kao glumac koji radi konferencija za medije i stalno je u oku javnosti", objasnila je Cameron.


Prevelika izloženost

Zatim je za sebe rekla da je bila "osjetljiva na neku vrstu energije", koja bi je preplavila s vremena na vrijeme, kada bi bila aktivnija u industriji.

"Prestala sam i stvarno pogledala na svoj život. Kad radiš film... posjeduju te. Na raspolaganju si 12 sati dnevno, mjesecima, na kraju nemaš vremena ni za što drugo. Shvatila sam da sam jednostavno dala dio svog života svim tim ljudima. Jednostavno sam trebala uzeti nazad odgovornost za svoj život", ispričala je Diaz.

 
Da želi i druge stvari od svog života shvatila je kada je navršila 40. "Toliko mnogo vremena radila sam toliko naporno, snimala filmove, u takvom žrvnju. Nisam napravila ni malo prostora za svoj privatni život", priznala je glumica.

To se promijenilo kad je upoznala svog supruga Benjija Maddena (41). Vjenčali su se 2015., a početkom ove godine objavili su da su dobili svoju prvu kćer Raddix.

"Vjenčali smo se više, manje, odmah jer smo shvatili da to moramo učiniti. Ja sam starija od njega, ne mnogo, ali on je već bio u periodu života da to sve želi", objasnila je Cameron. Glumica i suprug glazbenik, dogovorili su se da neće pokazivati fotografije svoje kćerkice, ali detalje o tome kako uživa u majčinstvu hollywoodska ljepotica rado dijeli.



(Nermana Crnčalo)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana