2.3.2021. 16:32
Angelina prodala Bradov poklon za više od 11 miliona dolara
Ruzveltov sin je nakon njegove smrti 1945. prodao sliku, a ona je promijenila nekoliko vlasnika prije nego što su je 2011. kupili Angelina Jolie i Brad Pitt. Par se rastao 2016. godine, a razvod je završen 2019. godine.

Pejzaž iz Maroka Vinstona Čerčila, koji je bio u posjedu Angeline, prodat je na aukciji za više od 11,5 miliona dolara, što je nova rekordna cijena za sliku britanskog premijera iz vremena Drugog svetskog rata. Slika “Toranj džamije Kutubija” prodata je u londonskoj aukcijskoj kući Kristi za 8.285.000 funti ili 11.590.715 dolara, iako je njena vrednost pre aukcije procejnjena na 1,5 do 2,5 miliona funti. Prethodna rekordna cijena za jedno Čerčilovo djelo bila je nešto manje od 1,8 miliona funti.

Slika džamije u Marakešu iz 12. vijeka u suton, sa Atlaskim planinama u pozadini, djelo je koje oslikava i političku i holivudsku historiju, javlja Associated Press.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SHOWMAGAZINE
Source.ba-sva prava pridržana