22.2.2019. 8:06
Umjetnički program posvećen ljubavi i djelu fudbalera i balerine
Multimedijalni umjetnički program pod nazivom „Suada i Muše: Fudbaler i Balerina" bit će upriličen večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Riječ je o promociji knjige, izložbi i projekciji filma o životu, karijerama i ljubavi bosanskohercegovačkih zvijezda Suade Kavazović-Mušović, istaknute primabalerine Sarajevskog baleta, i Džemaludina Mušovića, velikog golgetera, trenera i selektora.

Promocija će biti sastavljena iz tri dijela. Tu je propratna izložba u foajeu Narodnog pozorišta fotrografa Velije Hasanbegovića i Indire Kučuk-Sorguč i umjetnički program u kojem će nastupiti članovi Sarajevskog baleta Tamara Ljubičić i Admir Kalkan  (koreografiju potpisuje Belma Čečo-Bakrač), mladi baletani iz studija Brižite Karabašić, Vlado Podany, Adema Pljevljak, Nikolina Vujić, Negra Čičić, Haris Kaltak, Almir Hukelić i Irnes Divjan. Fragmente iz knjige će interpretirati Ermin Sijamija i Selma Alispahić, a  bit će prikazan i film, saopćeno je iz agencije Sorga. 

(Fena/Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana