14.3.2019. 11:33
Umjesto Saše Petrovića, u predstavi 'Sjećaš li se Doli Bel' glumi Admir Glamočak
Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović kazao je danas, dan prije premijere predstave “Sjećaš li se Doli Bel”, koju su čuvali u strogoj tajnosti kako bi zaštitili sam proces rada, ali i ljude uključene u njega, da će u predstavi umjesto Saše Petrovića glumiti Admir Glamočak.

- Naš dragi glumac i prijatelj Saša Petrović je tokom rada na predstavi doživio jedan ozbiljan zdravstveni problem koji ga je spriječio da nastavi dalji rad. U dogovoru s rediteljem, morali smo napraviti glumačku zamjenu kako bi Saša mogao brinuti o svom zdravlju. Kao zamjena nam je došao Admir Glamočak, koji je pored svih svojih profesorskih obaveza na Akademiji scenskih umjetnosti, režiranja predstave u Mostaru, mentorskog rada sa diplomantima, te snimanja serije “Lud, zbunjen, normalan”, bez premišljanja uskočio u drugu trećinu radnog procesa kako bi nam pomogao. To je prijatelj. To je profesionalac. Bez premca – kazao je Hadžihafizbegović.

Istakao je da kao upravnik Kamernog teatra 55, želi zahvaliti Admiru na njegovom ogromnom trudu i ljubavi prema teatru te da je "presretan i počašćen", jer je imao priliku gledati ga kako u kratkom, gotovo nemogućem, vremenskom periodu, pravi dvije maestralne uloge, saopćeno je iz Kamernog teatra 55.

(Fena / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana