12.4.2019. 11:15
Festival srednjoškolskog teatra BiH sljedećeg tjedna u Živinicama
Osamnaesti Festival srednjoškolskog teatra Bosne i Hercegovine, u organizaciji Centra za dramski odgoj iz Mostara, održat će se od 15. do 19. travnja u Bosanskom kulturnom centru u Živinicama.

Na festivalu će biti izvedena 21 predstava iz svih krajeva Bosne i Hercegovine s preko 250 učesnika. Svaki dan nakon izvedenih predstava vodit će se razgovori o predstavama, a festivalski program pratit će i tročlani stručni žiri koji će na kraju najzanimljivijim teatarskim ostvarenjima dodijeliti priznanja.

Festival je programski i estetski profiliran u duhu osnovnih načela dramske pedagogije, a održava se s ciljem afirmiranja postojećeg stvaralaštva mladih ljudi u srednjim školama, ali i stvaralaštva srednjoškolaca organiziranih u različitim teatarskim grupama i organizacijama.

Do sada je Festival organiziran u Konjicu, Mostaru, Goraždu i Travniku, a već treću godinu je u Živinicama.

Iz Mostara na festivalu će sudjelovati predstave Mostarskog teatra mladih i Koledža ujedinjenog svijeta.

Pokrovitelj festivala je Općina Živinice, priopćili su organizatori.


(Fena/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana