23.4.2019. 16:38
Klasični balet Petra Iljiča Čajkovskog "Uspavana ljepotica" u Narodnom pozorištu večeras od 19:30 sati
Najavljujemo premijerno izvođenje klasičnog baleta Petra Iljiča Čajkovskog “Uspavana ljepotica”, u koreografiji i režiji Dinka Bogdanića /prema Mariusu Petipi /, koji će na sceni NPS premijerno biti izveden, večeras, 23. 4. 2019. godine u 19:30 sati. Prva repriza očekuje nas u srijedu, 24. 4. 2019. godine u 19:30 sati.

U četvrtak, 25. aprila u 16:00 sati, u takmičarskom dijelu 18. festivala bh. drame i autorskog teatra Zenica 2019. na sceni NPS, bit će izvedena dramska predstava „Gazi Husrev–beže ili: Bukagije“ rađena prema tekstu Džemaludina Latića. Adaptaciju teksta i dramaturgiju je uradio Hasan Džafić, a režiju potpisala Tanja Miletić-Oručević. 

Istu noć u 20:00 sati,  u foajeu Narodnog pozorišta Sarajevo u okviru programa Modul Memorije 2019.  bit će upriličeno otvaranje izložbe TEATAR POD OPSADOM  u organizaciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS. 

Posjetite Narodno pozorište Sarajevo, u subotu, 27. 4. 2019. godine u 19:30 sati, i  pogledajte izuzetno pozorišno ostvarenje Brehtov  “Kavkaski krug kredom”,  u režiji Paola Mađelija. Predstava je rađena u koprodukciji NPS i Scene MESS.

U komediji „Buba u uhu“ u režiji Admira Glamočaka  možete uživati 29. aprila u 19:30 sati. 

“Buba u uhu” jedan je od najboljih i najčešće izvođenih Feydeauovih pozorišnih komada. Njegove duhovite, otkačene i virtuozno napisane tekstove obožava publika u cijelom svijetu. Feydeauovo pozorište je blisko farsi, prepuno bučne komike, nevjerojatnih zapleta i apsurda.

Ulaznice možete rezervisati na www.nps.ba  ili putem telefona na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo koja radi u dva termina: od 9:00 – 11:30 i 15:30 - 19:30 sati. 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana