7.8.2019. 19:57
Izložba 'Alhemija savremenog nakita' sutra u Vijećnici
Izložba “Alhemija savremenog nakita” bit će otvorena u četvrtak, 8. augusta, u sarajevskoj Vijećnici.

Izložba umjetnika Ene Mulavdić i Ebrahima Mohammadiana Elirda, osnivača svjetski poznatog brenda savremenog nakita ”ELIRD”, moći će se pogledati do 22. augusta, svaki dan od 10 do 17 sati.

U ime Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH obratit će se predsjednica Udruženja Amila Smajović, a izložbu će otvoriti profesorica Ognjenka Finci.

Organizatori izložbe su Grad Sarajevo i Gradska vijećnica Sarajevo.

Studio savremenog umjetničkog nakita ELIRD pokrenuli su dizajnerica Ena Mulavdić iz Sarajeva (BiH) i slikar i skulptor Ebrahim Mohammadian Elird iz Tabriza (IR Iran).

Studio ELIRD je osnovan 2016. godine u Istanbulu, pod tadašnjim nazivom "Jewellery EM". Nakit ELIRD predstavljen je na mnogobrojnim svjetskim izložbama, sajmovima savremenog nakita, te u značajnim časopisima.

Ena i Ebrahim su članovi Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine i britanske Asocijacije za savremeni nakit - saopćili su organizatori. 

(Fena / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana