10.8.2019. 22:10
Knjiga.ba predstavila tri nova naslova bh. autora
Online knjižara Knjiga.ba predstavila je tri nova naslova iz svoje ponude, nove knjige koje su djelo bosanskohercegovačkih autora.

Hadžem Hajdarević napisao je zbirku rubaija "Arabeske od vode". U njoj je 10 ciklusa, svaki po četrdeset pjesama: Jezik, Ljubav, Adem i Hava, Grijesi, Vrt, Putovanja, Voda, Vjera, Život, Poezija.

Pogovor pod naslovom Pohvala pjesničkoj tradiciji, pohvala vrtovima bosanskoga jezika napisala je Mubina Muftić. Dok čekamo da se Hajdarevićeva zbirka, ova vrtoglava pjesnička avantura sa starom a neumrlom formom perzijske četvorke, s njezinim bejtovima i njihovim kompliciranim rimama, vanjskim i unutarnjim, pojavi kao knjiga, valja reći da je i na prvo čitanje - događaj. Ovdje donosim rubaije iz ciklusa Život. (I. Lovrenović)

Druga je djelo Sidika Spahića "Početni seminar o ljubavi".

Opća poruka tog djela je u autorovom polazištu da je istinska ljubav prema Bogu (pa time i čitavi spektri ljubavi koje promovira vjera) napadnuta (a njezini blagodatni darovi osujećeni) kako od vjerskog formalizma, rigidnosti i neopravdane teološke strogoće, tako i od svjetovnih učenja: sekularizma, globalizma, ateizma, agnosticizma itd. Gdje su u svemu tome srce, duh, duša? Kao da za tim drevnim organima i posudama Ijubavi više niko ne brine... (Enes Karić)

Treća je knjiga Martine Mlinarević pod naslovom "Huzur". Huzur znači mir - unutarnji mir, mir sa samim sobom. Knjiga Huzur donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju.

Riječ je o knjizi koja ogoljuje i demistificira borbu protiv raka dojke s kojim se spisateljica bori već godinu dana a svoju borbu ne skriva od čitatelja - doživljaje, poteškoće i najintimnije trenutke dugog i tjeskobnog oporavka. Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života, saopćeno je iz Online knjižare Knjiga.ba.

(Fena / Haris Ahbabović)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana