16.4.2020. 19:30
Žene opkoljenog Sarajeva: Digitalna MESS biblioteka danas predstavlja monografiju Hidajeta Delića
Festival MESS od danas pokreće digitalnu MESS Bibiloteku na svome Facebook profilu te Issuu profilu, a koja će biti dostupna svima.

Prva knjiga koju će publika imati priliku pogledati i pročitati jeste foto-monografija autora Hidajeta Delića "Žene opkoljenog Sarajeva". Knjiga je dvojezična, dakle izdata je na bosanskom i na engleskom jeziku, a od danas je dostupna OVDJE.

Publikacija ovih fotografija u formi monografije pokušaj je da se tematizira uloga žene pod opsadom te bi trebala biti primjer, motivacija i inspiracija da se ta tema što dublje istražuje i da joj se dodijeli mjesto i pažnja koju zaslužuje u našem društvu i vremenu u kojem živimo.

Osim fotografija na kojima su Sarajke, u knjizi se nalazi i poezija bh. pjesnikinja i književnica, kao i odlomci tekstova iz knjige "2. Maj 1992. Bio je lijep i sunčan dan…“, a koje su pisale bh. umjetnice.

Digitalna MESS Biblioteka pokrenuta je u okviru kampanje #duringthisMESSmoveless, saopštila je Press služba Festivala MESS.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana