4.9.2020. 21:10
Predstava 'Dogville' nagrađena za dramaturgiju i glumačko ostvarenje
U okviru takmičarskog dijela 39. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH u Jajcu izvedena je i dramska predstava Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) “Dogville”, rađena prema tekstu Larsa von Triera, a u režiji Lajle Kaikčije.

Nagrada za najbolju dramaturgiju dodijeljena je Vedrani Božinović za dramaturški postupak, dok je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje dobila glumica Narodnog pozorišta Sarajevo Amra Kapidžić za ulogu Grace u predstavi Dogville, saopćeno je iz NPS-a.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana