28.12.2020. 18:30
Raspisan konkurs za najljepšu bajku
Udruženje za promociju kulture "Fani" i Festival dječije umjetnosti Sarajevo raspisali su Međunarodni konkurs za za najljepšu bajku 2021. godine.

Pravo učešća imaju državljani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Jedan autor može poslati najviše tri bajke koje nisu ranije objavljivane.

Međunarodni žiri dodijelit će tri nagrade: Planeta Bajka u novčanim iznosima od iznos od 1.000 KM, 600 KM i 300 KM.

Ukoliko se osiguraju dostatna sredstva, prvonagrađena bajka bit će postavljena na pozorišnu scenu bez posebne finansijske naknade autoru.

Radovi se mogu slati do 15. aprila naredne godine na e-mail: konkurs2021@fedu.ba.

Rezultati će biti objavljeni do 25. aprila.

Nagrade će biti dodijeljene tokom trajanja Festivala dječije umjetnosti od 3. do 7. maja, saopćeno je iz Festivala dječijih umjetnosti Sarajevo.


(FENA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana