29.8.2021. 17:34
Promocija knjiga Almira Bašovića 'Kalemi i biljezi'
Promocija knjiga književnika i profesora Filozofskog fakulteta u Sarajevu Almira Bašovića “Kalemi i biljezi”, koja se bavi sjenkama rata, smijeha i granice u bosanskoj i hrvatskoj književnosti bit će promovirana u okviru pratećih programa Pozorišnih igara u Jajcu.

Knjiga u tri poglavlja fenomene rata, smijeha i granice tretira na primjeru velikih bosanskih i hrvatskih pisaca, kao što su Hamza Humo, Branko Ćopić, Dževad Karahasan, Tvrtko Kulenović, Abdulah Sidran, Miroslav Krleža, Milan Begović…

O Bašovićevoj novoj knjizi govorit će Tina Laco, Vedad Spahić te  auto.  Osim knjige „Kalemi i biljezi“ bi tće promoviran i časopis s DHS - Društvene i humanističke studije.  DHS je pokrenut je 2016. godine. Osnivač časopisa je Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli. Za šest godina izlaženja, do sada je objavljeno 16 brojeva. Časopis objavljuje interdisciplinarna istraživanja iz oblasti humanističkih i društvenih nauka: filozofije, sociologije, lingvistike, književnosti, kulture, pedagogije i didaktike, prava, političkih nauka, medija i komunikacije.


Jezici na kojima se objavljuju tekstovi su: bosanski, hrvatski, srpski, makedonski, engleski i njemački. Izlazi i u elektronskoj i u štampanoj verziji. Časopis je trenutno indeksiran u sljedećim bazama: CEEOL (Central and Eastern European Online Library), Index Copernicus International, World of Journals, DOAJ (Directory of Open Access Journals), OAJI (Open Academic Journals Index), Slavic Humanities, ErichPlus.


(FENA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana