10.9.2021. 9:14
Predstava PRST danas na sceni SARTR-a
Predstava „Prst“ po tekstu Doruntine Basha, a u režiji Sabrine Begović Ćorić bit će izvedena danas na sceni SARTR-a.

“Prst” se smatra jednim od najboljih suvremenih društveno-angažiranih tekstova napisanih u regiji, a autorica je  kosovska spisateljica Doruntina Basha. Sama priča nije vezana isključivo za Kosovo, već za cijeli prostor Balkana, a njena univerzalnost komunicira i dalje, te se odnosi na aktualno pitanje pozicije žena u suvremenom društvu.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana-Mia Karić.

Scenografija i kostimografija: Adisa Vatreš Selimović, dramaturginja: Dubravka Zrnčić Kulenović, muzika: Jelena Milušić & Enes Zlatar, saopćeno je iz SARTR-a.


(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana