16.9.2021. 11:00
Umjetnici istražuju najmračnije aspekte ljudskog djelovanja i destruktivnosti
Neformalna grupa umjetnika i umjetnica prezentirat će, kroz projekt Aktuelno 2021, izložbu RAT-ART koja će biti otvorena 17. septembra u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

Projekt pod nazivom Aktuelno prvi put je prezentiran 2002. godine na Međunarodnom festivalu Sarajevska zima, uz pomoć organizacije Pro Helvetia. Tada se, na izložbi u Galeriji Collegium Artisticum, radovima predstavilo devet mladih umjetnika koji rade na području Sarajeva.

- Sad, 19 godina kasnije, kroz projekt Aktuelno realizira se nova izložba. Ujedinjeni oko jedne teme - rat, Almedina Fehratović, Denis Haračić, Danilo Kreso, Selimir Milestone i Alisa Prutina istražuju najmračnije aspekte ljudskog djelovanja i destruktivnosti - saopćeno je iz Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine. 

Izložba će biti postavljena od 18. septembra do 1. oktobra i javnosti dostupna svakim danom (osim nedjelje), od 10 do 20 sati.


(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana