15.12.2021. 16:33
Narodno pozorište Sarajevo na gostovanjima u BiH i regiji
Decembar u Narodnom pozorištu Sarajevo prolazi u znaku gostovanja ansambla Drame u drugim bosanskohercegovačkim, ali i gradovima zemalja regije.

Te, kako saopćavaju iz ove teatrske kuće, Narodno pozorište Sarajevo u ispunjenju cilja da kao centralna pozorišna kuća u BiH, pozorište približi i građankama i građanima manjih bh. gradova ali i da internacionalizira saradnju s drugim državama i drugim pozorišnim kućama.


Tokom mjeseca decembra Narodno pozorište je gostovalo u Goraždu, s dramskom predstavom “Ožalošćena porodica”, zatim u Tuzli, s predstavom “To nikad nigdje nije bilo”, u Narodnom pozorištu u Somboru, ansambl Drame Narodnog pozorišta Sarajevo izveo je predstavu “Kralj Lear”.


Posljednje decembarsko gostovanje bit će ostvareno u Visokom, s predstavom „Balkanski špijun u Sarajevu“, koje je planirano za petak, 17. decembra, saopćeno je.


(FENA/  Kenan Bešlija) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana