27.12.2021. 19:47
U Sarajevu otvorena multimedijalna izložba 'Crvena jabuka: Za sve ove godine'
Multimedijalna izložba "Crvena jabuka: Za sve ove godine" otvorena je večeras u Štrosmajerovoj ulici u Sarajevu, povodom 35 godina djelovanja tog sarajevskog benda, koji je jedan od najdugovječnijih bendova na prostoru bivše Jugoslavije.

Autorica projekta i izložbe je Amina Abdičević. Izložba je realizovana u partnerstvu s Muzejom Sarajeva.


Cilj izložbe jeste promoviranje sarajevske muzičke scene, koja će ostati zabilježena u muzičkim analima kao svojevrstan fenomen.


Posjetioci izložbe u Štrosmajerovoj ulici prisjetit će se "zlatnog perioda" 80-ih godina prošlog vijeka kada je Sarajevo bilo regionalni muzički centar i kada je pored ostalih bendova i istaknutih kantautora "Crvena jabuka" započinjala svoj uspješni put kojim ide već više od 35 godina. 


Sarajlije su u decembru 2018. godine imali priliku u istoj ulici pogledati izložbu o Kemalu Montenu, realizovanu povodom obilježavanja 70 godina od njegovog rođenja.


(FENA/  K.Bešlija) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana