24.6.2019. 16:00
Goran Bilčar iz Laktaša osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Bojana Milovanovića
Goran Bilčar (28) iz Laktaša osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na 14 godina zatvora zbog ubistva Bojana Milovanovića (29) iz Kozarske Dubice kojeg je u tuči dvije grupe mladića ubo šrafcigerom u glavu.
Zbog učestvovanja u tuči osuđen je Bilčarev prijatelj Marko Mihailović (28) iz Banje Luke na dvije godine zatvora. Članovi suparničke grupe Đorđe Borovčanin (26) i Đorđe Đenadija (23) iz Kozarske Dubice osuđeni su na po godinu i po dana zatvora.

Krvavi obračun odigrao se 18. oktobra prošle godine oko 3:15 sati kod parka "Kupusište" u Banjoj Luci, a svemu je prethodio bezazleni verbalni sukob u pekari "Marcello".

Kobne noći Milovanović je s društvom bio u provodu po Banjoj Luci, gdje su proslavljali završetak fakulteta jednog od prijatelja. Sa drugom grupom sreli su se u pekari u kojoj je Vlado Novaković, Bilčarev prijatelj, pitao Milovanovićevo društvo: "Jeste li vi neki muzičari?". Tu su nastale tenzije među dva društva, ali u pekari nije bilo sukoba. Po izlasku Dubičani su sjeli u Fiata i kada su krenuli psovali su i dobacivali suparničkog grupi. 

Odvezli su se prema "Kupusištu", da bi se ubrzo vratili prema pekari, a onda ponovo okrenuli vozilo. Bilčar i Mihailović sjeli su u BMW, a kada ih je Fiat obišao krenuli su za njim. Zaustavili su se uporedo s Fiatom, a potom su stali ispred njega. Obje grupe izašle su iz vozila i došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba tokom kojeg je Bilčar iz gepeka BMW-a izvadio dizalicu i šrafciger. Dizalicu je bacio prema suparničkoj grupi, ali nikog nije pogodio, da bi potom ubio Milovanovića zarivši mu šrafciger u slijepoopčnicu iznad lijevog uha, a zakačio ga je i u predjelu vrata. Za to vrijeme Mihailović je po ulici ganjao Đenadiju i Borovčanina. Potom su sjeli u BMW-a u koji je Bilčar ubacio dizalicu i šrafciger i odvezli se do pekare gdje su pokupili Novakovića i otišli kući. Sutradan su uhapšeni i tokom suđenja su tvrdili da su tek u policiji saznali da je Milovanović stradao.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana