16.10.2019. 18:23
UŽAS U SARAJEVU - Maloljetnica ubila novorođenče: U stanu nađeni krvavi čaršafi, majka policajki predala mrtvu bebu u crnoj kesi za smeće
Sarajevska policija uhapsila je maloljetnicu koja je usmrtila tek rođenu bebu kao i njenu majku koja joj je u tome pomogla. Slučaj se, saznajemo, desio prošle sedmice, a u javnost je dospio tek sad i to slučajno. Naime, organi istrage ovo držali u tajnosti zbog zaštite identiteta maloljetnice.

Iz Tužilaštva nam je potvrđeno da je "zbog krivičnog djela čedomorstvo lišena slobode maloljetna osoba. Na prijedlog Tužilaštva KS, maloljetnici je određena adekvatna mjeru smještaja, a njena majka zadržana je u pritvoru zbog pomakganja u ovom zločinu.

Kako Oslobođenje saznaje, maloljetnica se porodila u stanu na Alipašinom Polju gdje je odmah i usmrtila svoje tek rođeno dijete. U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Zbog obilnog krvarenja, maloljetnica je transportovana na Ginekologiju KCUS-a. Čim je konstatovano da se radi o krvarenju nakon poroda, medicinsko osoblje je obavijestilo policiju, piše Oslobođenje. 

Policijska patrola je odmah po dolasku u stan našla krvave čaršafe, a majka maloljetnice je, kako saznajemo, policajki predala novorođenče u crnoj kesi za smeće.

Nadležni organi, koji provode istragu pozvali su se na Zakon o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, te istakli zbog zaštite identiteta maloljetnice ne mogu otkriti više detalja o ovom stravičnom slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana