18.10.2019. 11:56
Bivšem šefu u ministarstvu godina dana zatvora i 3.000 KM kazne
Bivši šef dobojskog odjeljenja u Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Jovo Jović osuđen je na godinu dana zatvora zbog primanja mita, saopćeno je iz Okružnog suda u Banjoj Luci.

Joviću je presuda izrečena nakon što je priznao krivicu i sklopio sporazum sa Republičkim tužilaštvom.

Prema ovom sporazumu, osim zatvorske kazne, Jović je dobio i novčanu kaznu od 3.000 KM, a zabranjeno mu je i obavljanje poslova inspektora u trajanju dvije godine.

Prema optužnici koju je protiv njega podiglo Republičko tužilaštvo, Jović je zahtijevao i primio mito 5. oktobra 2017. godine.

On je bio rukovodilac odjeljenja u Doboju i predsjednik Komisije za identifikaciju lica kojima se obezbjeđuje smještaj po projektu zatvaranja kolektivnih i alternativnih smještaja.

Jović je u službenim prostorijma zahtijevao i primio 1.000 eura od jedne porodice da bi bila stavljena na spisak i da im ubrza proces rješavanja stambenog pitanja, navedeno je u presudi, prenosi Birn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana