3.12.2019. 21:24
Preminuo pješak koji je udaren na Ilidži, vozač Audija pušten na slobodu
Sedamdesetdevetogodišnji F. R., koji je sinoć teško povrijeđen kada ga je udario automobil na Butmirskoj cesti na Ilidži, preminuo je sinoć u KCUS-u, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

Saobraćajna nesreća se dogodila oko 18.30, a na nesretnog 79-godišnjaka naletio je Audi A4, kojim je upravljao 31-godišnji A. B. iz Sarajeva.

Odmah nakon nesreće na mjesto događaja izšla je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, koja je povrijeđenom ukazala prvu pomoć, a zatim je na dalje zbrinjavanje prevezn u KCUS, gdje je oko 22:10 sati, preminuo.

Zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa koja je rezultirala smrću osobe, a u vezi sa nehatnim ugrožavanjem javnog prometa, pripadnici policije su uhapsili vozača "audija", koji je iste noći sproveden u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca na mjestu nesreće uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS, te ovlašteni sudski vještak mašinske struke.

Nakon ispitivanja u policiji, vozač A. B. pušten je na slobodu.

Protiv njega će se postupak voditi u redovnoj proceduri, prenosi avaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana