9.12.2019. 19:12
Holanđanin uhapšen zbog trgovine droge bit će predat Tužilaštvu BiH
Državljanin Holandije Kornelis Marinus van Velzen, uhapšen u operativnoj akciji kodnog naziva „Madagaskar“, nakon kriminalistike obrade u Upravi MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet, bit će predat u nadležnost Tužilaštva BiH.

Slobode je lišen, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnim drogama.

Akciju su proveli pripadnici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa policijom Kraljevine Holandije.

-Uz asistenciju pripadnika SIPA, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, danas su izvršeni pretresi na pet lokacija na području BiH, a istovremeno izvršeni su pretresi i na 15 lokacija na području Holandije – saopćeno je iz MUPRS-a.

U današnjim pretresima u BiH pronađena je određena dokumentacija, mobilni telefoni i SIM kartice koji će poslužiti u daljoj istrazi.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana