5.2.2020. 15:17
FUP uhapsio bivšu šeficu računovodstva KPZ-a Sarajevo: Osuminjičena za lažiranje diploma
Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili E.H. (1958), bivšu uposlenicu Kazneno popravnog zavoda u Sarajevu koja se sumnjiči za počinjenje krivičnih djela krivotvorenje isprave i prevara.

"Osnovi sumnje proizilaze iz činjenice da je osumnjičena E.H. protupravno pribavila lažnu diplomu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, koju je potom koristila kao dokaz završene visoke škoske spreme prilikom zaposlenja u različitim institucijama u periodu od 2008. do jula 2019. godine, a čime je oštetila budžete Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo za sada za ne utvrđen novčani iznos.

Nezvanično, radi se o Emini Haljković bivšoj šefici računovodstva KPZ-a Sarajevo, kojoj je Uprava Zavoda nedavno uručila otkaz, nakon što je otkriveno da je prilikom zaposlenja predočila krivotvorenu diplomu. Interesantno je da je prijavljena 24 mjeseca prije nego što je otišla u penziju.

Prethodno je Emina, kao stručni savjetnik radila u ministarstvima prostornog uređenja i komunalne privrede u kantonu Sarajevo, dok joj je prvi posao bio u jednoj sarajevskoj dnevnoj novini.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stanbenog objekta koji koristi osumnjičena, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji su traženi Naredbom Suda, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predato uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, prenosi Oslobođenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana